dimecres, 24 d’octubre del 2012

ITV al DMS‘Aquest curs NO comença amb normalitat’
‘Aquest curs no comença amb normalitat’… Així ho ha expressat amb força la comunitat educativa aquest inici de curs. Ens diuen les institucions que no hi ha calés. I si aquest nou curs no hi ha calés per atendre qüestions d’ordre major per a l’educació dels nostres fills, hem d’esperar que n’hi hagi per atendre altres qüestions d’ordre menor, però també importants, relacionades amb el manteniment de l’espai físic de la nostra escola??

I l’espai físic, per què és important?
Bellugar-se, formar-se i conviure en un entorn ordenat, alegre i també segur, afavoreix positivament l’aprenentatge dels nostres fills i els predisposa més a preservar i respectar aquest mateix espai, i també a respectar-se entre ells.

A qui correspon el manteniment de l’escola?
El Consorci d’Educació de Barcelona, creat pel Govern de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per gestionar de manera conjunta l’educació a la ciutat de Barcelona, és l’organisme responsable del manteniment dels edificis escolars, així com de gestionar-ne la neteja i els subministraments. El context de retallades ha reduït la capacitat operativa del Consorci, que durant un temps indeterminat es limitarà a solucionar únicament els temes més urgents.

Què fa l’AMPA en qüestions de manteniment?
A través de la nova Comissió de Gestió del Manteniment, l’AMPA s’encarregarà de supervisar que les infraestructures de l’escola, tant físiques com tecnològiques, estan en les millors condicions possibles, i d’impulsar actuacions de conservació i millora de l’espai i equipaments, com aquesta que tens a les mans.

I què és la campanya “Operació ‘ITV’ al DMS”?
A través d’aquesta campanya cooperativa, l’AMPA dóna als pares de l’escola l’oportunitat de participar durant els mesos d’octubre i novembre en petites accions de conservació i millora de l’espai físic. No són obres grans i feixugues, al contrari, són intervencions sobre elements concrets de l’entorn que utilitzen diàriament els nostres fills, i que en aquests moments estan desgastades i requereixen un manteniment bàsic, mínim.

Quines coses podem fer?
Són aquestes, i són fàcilment realitzables en una estona. Podeu veure’n les imatges al blog de l’AMPA (http://ampadms.blogspot.com):
1.       Pintar els 3 bancs del pati de P3, P4 i P5
2.       Pintar els 4 bancs del bosc
3.       Col·locar els 2 taulells de la pista de bàsquet, pintar-los i pintar també les 4 anelles
4.       Pintar i manteniment dels jocs infantils del pati de P3, P4 i P5 (tobogan, castell, cavalls, etc.)
5.       Pintar les 3 portes d’entrada a l’escola (Av. Vallvidriera, c. Vidal-Quadras i plaça Desert de Sarrià)
6.       Pintar el taulell d’escacs del pati
7.       Pintar les baranes de l’escola

Vull participar-hi. Com funciona això?
1.       Feu un cop d’ull des d’ara mateix a la llista de coses per fer  i trieu la que més us vingui de gust
2.       Decidiu quan voleu fer-la (una tarda, el dissabte, un diumenge…) i amb qui voleu fer-la (sols, acompanyats, amb la col·laboració d’altres pares, amb els vostres fills,  amb algun amic, amb l’àvia…)
3.     Envieu un mail a la Comissió de Gestió de Manteniment (mantenimentDMS@gmail.com) perquè des de l’AMPA puguem facilitar-vos tot el que us calgui (obrir-vos l’escola fora de l’horari escolar, donar-vos el material i les eines necessàries, assessorar-vos, etc.)


 ‘Els petits canvis són poderosos’
(Capità Enciam)