·
Quan parlem de l’alimentació infantil a
casa o la escola se'ns plantegen molts dubtes...
·
Hauríem de canviar cap a un
menjar ecològic i amb productes de proximitat?
·
Els aliments ecològics són més cars?
·
Ecològic vol dir vegetarià?
·
Quins beneficis té l’alimentació ecològica i de proximitat, a llarg termini, a curt termini? Val la pena l’esforç? Quan
parlem de l’alimentació infantil a casa o la escola se'ns plantegen molts dubtes...
Des de la comissió
d’alimentació de l’AMPA també ens hem fet aquestes preguntes, un menú de menjador
ecològic seria més saludable per als nostres fills i filles? Menjar tot ecològic
seria més car? Hi ha alternatives?
En agradaria
intentar trobar resposta a aquestes i altres possibles preguntes amb
professionals del sector i amb tots vosaltres. Per això us convidem a tots,
pares i mares, a un col·loqui on hi participaran: Núria Coll, Periodista
i directora de la revista digital de nutrició Etselquemenges(www.etselquemenges.cat), Nani
Moré, cuinera de menjadors escolars i directora del documental que veurem
el mateix dia “El plat o la vida. La diferència d’omplir panxes i alimentar
persones”) i en Gabor Smit, tècnic en dietètica i nutrició i expert
en menús escolars. En el documental "El plat o la vida" podrem
conèixer el valor de la proximitat i la temporalitat per una alimentació
saludable.
COL.LOQUI
AMB EXPERTS I DOCUMENTAL “EL PLAT O LA VIDA. LA DIFERÈNCIA D’OMPLIR PANXES I
ALIMENTAR PERSONES”
DIJOUS 21
DE MARÇ DE 19-21H, AL VESTÍBUL D’INFANTIL DE L’ESCOLA
Ponents:
Nani Moré,directora del
documental “EL plat o la vida” És cuinera professional i actualment
gestiona el menjador ecològic d'una guarderia. És la directora del documental
"El plat o la vida", una crítica a la situació actual del sector de
les col·lectivitats i els seus interessos. Al documental hi han col·laborat Carme Ruscalleda, cuinera defensora del producte
de temporada i de la proximitat; Gustavo
Duch, qui advoca pel dret a una alimentació de qualitat (“La sobirania
alimentària”); el Dr. Séralini, biòleg
expert en transgènics. En la part
pràctica podrem conèixer a tots els implicats en un servei de menjador
saludable en una guarderia: l'adreça de l'escola, el servei de menjador, els
productors i elsusuaris del
servei.
Núria Coll. Directora de
la revista Etselquemenges (www.etselquemenges.cat).Periodista. És guionista i
col·laboradora del programa “Divendres” de TV3 i El Terrat de produccions.
Li interessa la nutrició vinculada a la salut des de fa
anys i defensa un periodisme més especialitzat en el camp de la salut.
Actualment participa diàriament al programa Divendres de TV3 i és tertuliana de
La Tribu de Catalunya Ràdio. Ha treballat amb Antoni Bassas i Carles Capdevila.
Ha presentat diversos programes a Barça TV i Televisió Badalona i ha treballat
als serveis informatius de RAC1 i IB-3. www.nuriacoll.cat
GaborSmit.És tècnic de en dietètica. Porta anys treballant com a dietista d’empreses
de gestió de menjador escolar ecològic, coordinant escoles, elaborant menús,
xerrades i tallers de cuina. Ha estat a Pam i Pipa i actualment treballa a
l’empresa Ecomenja.