dimarts, 28 d’octubre del 2014

Informació del servei de menjador

Benvolgudes famílies,

L’empresa adjudicatària del menjador de l’escola, 9 Natural Cuina, ens ofereix la possibilitat d’organitzar tres xerrades per a les famílies sobre aspectes d’alimentació que poden ser del vostre interès, amb l’objectiu que conegueu de més a prop com funciona, els proveïdors amb qui treballa i la seva filosofia. El mes de novembre es farà una xerrada sobre l’agricultura ecològica, al febrer sobre la pesca sostenible i a l’abril sobre la ramaderia ecològica. Properament us informarem del dia i l’hora de la primera xerrada.

Aprofitem per comentar-vos com funciona la implantació del canvi d’empresa a l’escola. L’equip directiu i l’encarregada de l’empresa es reuneixen cada setmana per anar revisant i millorant els menús. Si es comprova que hi ha excés d’algun aliment o bé alguna combinació de plats poc adient per als nens i nenes, ho modifiquem per tal que no es torni a repetir. Per posar un exemple, el menú que s’oferia de dos plats de proteïna vegetal no es tornarà a fer, tal com es va decidir al Consell Escolar. D’altra banda, s’ha intensificat la neteja de l’enciam perquè, com que és ecològic, és més necessària.

També s’han canviat els menús el dia que coincideixen més grups que van a natació, i s’ha apostat per un àpat que ajudi a carregar-los d’energia, amb més pasta o arròs; que l’estona de dinar sigui més àgil, i que tots els nens i nenes tinguin el temps necessari per fer-lo.

El tipus d’aliment és molt semblant al que ja es menjava a l’escola; el canvi principal és que s’ha incrementat la quantitat de producte ecològic, fresc i de proximitat, especialment pel que fa a la verdura. També s’han tingut en compte les coccions dels aliments —els cuiners han rebut una formació de 20 hores— i la combinació dels plats, que supervisa prèviament una biòloga i nutricionista, perquè els nens i nenes els puguin digerir fàcilment. En definitiva, tal com vam comentar a la reunió informativa del curs, tenim un menjador que s’adapta més al projecte d’escola verda.

Atentament,
Roser Bassedas
Presidenta del Consell Escolar