dimecres, 17 de febrer del 2016

Projecte 3EXIT de reforç escolar

PROJECTE 3XIT. Activitat educativa de reforç escolar com a EXTRAESCOLAR al DMS

La cooperativa  REFLEXES ofereix com a activitat extraescolar classes de reforç escolar impartides en el mateix centre educatiu a través del Projecte 3XIT.

QUÈ ÉS EL Projecte 3XIT: És una activitat educativa de reforç escolar dirigida a l’alumnat del propi centre en horari extraescolar. Dues tardes a la setmana l’alumnat  que hi participa i els i les amics@grans (majoritàriament ex alumnes) fan  deures, resolen dubtes i fomenten hàbits d’estudi i educatius, amb l’objectiu de reforçar i millorar la seva autonomia i el seu procés d’aprenentatge. Les sessions son de 1 hora i 15 minuts i el preu és de  50€ mensuals.

Els grups són entre 8 nens/es com a mínim i 10-12 com a màxim. Si hi ha prou nens/es, es fa un grup per curs, en el cas de no arribar a 8 nens/es d’un mateix curs, s’ajunten per cicles, és a dir 3r i 4t (cicle mitjà) i 5è i 6è (cicle superior).
 L'AMIC@GRAN M'AJUDA A ESTUDIAR!

L’equip d’Amigues i Amics grans, són qui diàriament estan amb l’alumnat que hi participa, dirigits en cas que s’escaigui, per un coordinador/a de centre.
La clau de l’èxit del projecte 3XIT és la relació de confiança i estreta col·laboració que es crea entre: alumnat,  Amics@grans  i professorat, que treballen amb l’objectiu comú de millorar els aprenentatges:
  • L’alumnat treballa a partir de les tasques que li posa el seu mestre/a, que està en contacte amb l’amic gran per a donar-hi pautes. Alhora l’alumnat estableix un vincle amb l’amic@gran, al qual veu com un model de referència proper, per comunicar-li dubtes, expressar inquietuds i resoldre dificultats d’una manera pròxima i diferent.
  • L’amic@gran és un jove o una jove estudiant, sovint ex alumne del mateix centre, que ha seguit un itinerari d’èxit i coneix les estratègies que li cal a  l’alumnat per a assolir els objectius i millores establertes amb el tutor/a. La relació estreta amb el professorat li dóna els element per a poder liderar el grup i conèixer les necessitats dels nens i nenes.
  • El professorat que té alumnes a projecte 3XIT es compromet en la col·laboració activa per a orientar la feina i avançar tots de forma cooperativa. Alhora estableix canals de comunicació directa amb l’amic gran per tal d’estar en contacte de forma àgil  i fer més efectiu el reforç.
En el cas d’haver suficients interessats, programaríem una sessió informativa. Per aquest motiu us agrairíem que ens féssiu saber per mail si esteu interessats (sense cap compromís), a l’adreça següent extraescolarsdms@gmail.com