dilluns, 19 de setembre del 2016

Dia sense cotxes a l'escola

Benvolgudes famílies d’Escola,

El DIJOUS, 22 DE SETEMBRE és el DIA SENSE COTXES de l’any 2016.
         L’Escola Dolors Monserdà-Santapau participa en la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona de celebrar una jornada en la qual els vianants, ciclistes i patinadors tinguin els seus espais propis, guanyats als vehicles de motor. Aquesta idea està en la línia, ja d’anys, de la nostra Escola de “Camí Escolar segur i tranquil” i, a més, de poder utilitzar certs carrers per a activitats de caire ciutadà.

         D’aquesta manera, per nosaltres, el DIA SENSE COTXES té aquests objectius:
1.- Donar a conèixer, un cop més, la bondat d’arribar a l’Escola en mitjans no contaminants, en especial a través del “Camí Escolar” i en el “Pedibús”.1
2.- Ocupar per a activitats socials els espais que ordinàriament són per als cotxes.
3.- Ensenyar a circular en bici a la mainada.

         Aquest dia, tothom és pregat d’arribar al centre amb temps i sense vehicle motoritzat: es fa salut, es coneix el barri  i als seus habitants, i és una magnífica manera d’educar als infants en l’autonomia i responsabilitat personal.

         En aquesta sentit anunciem –com ja posen els cartells del Desert de Sarrià-, que el Pg. de Santa Eulàlia queda exclòs al trànsit des de les 9 del matí a les 2 de la tarda, també per als busos. I que de 10 a 1 els nens i nenes de Primària de l’Escola fan activitats en aquesta zona, com ara i segons quins cursos: “Circuit de bicis”, “Jocs de taula gegants” i “Biblioteca a l’aire lliure”. La Guàrdia Urbana, els docents, i monitors de reforç, senyalitzen, munten i supervisen tota la jornada.

         Finalment us diem que aquest dia, al matí, circula de nou “El Pedibús”, també dit “L’11” (autobús a peu i gratuït), amb l’esperança que pares i mares del barri vulguin continuar la responsabilitat de guiar aquest vehicle no motoritzat i no rodat, altres dies del curs. El Pedibús surt de la pl. de Sarrià –enfront de l’església- a les 8 i 20 del matí del dj. 22.IX.16, i fa una única parada intermèdia a l’entrada inferior del Parc de Joan Reventós – a les 8:35 h.

Desitgem que aquest diada sigui un èxit, en especial per la participació entusiasta dels vostres fills i filles, i per la complicitat de totes les famílies.

Mercès i fins dijous.
                        L’equip de mestres de l’Escola Dolors Monserdà-Santapau
         Barcelona,19-09-2016