divendres, 26 d’octubre del 2012

Manifestació MUCE



Benvolgudes famílies;

Aquest dissabte 27 d’Octubre hi ha convocada una manifestació en defensa de l’escola pública i contra de les retallades, que surt de plaça Urquinaona a les 18:00H.
La manifestació està convocada per la MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) i la FAPAC (Federació d’Ampes de Catalunya) s’ha adherit a la convocatòria.
Per que ara és temps de que els pares i les mares, les famílies, defensem una educació i un futur millor pels nostres fills i filles.

Les famílies del Dolors Monserdà Santapau que vulgueu venir, quedarem el Dissabte 27 a les 5:30 a plaça Catalunya, davant del Zurich, per anar junts .

Tots sabem que s’han fet moltes retallades en l’àmbit de l’educació, però... en què afecten aquests canvis a l’escola pública?
·        La reducció de plantilles de professorat i l’augment de ratio a les aules dificulta el donar una atenció adequada als nostres fills i filles.
·           S’ha augmentat les hores lectives del professorat. Els professors i les professores disposen de menys temps per preparar classes.
·           Les persones substitutes no arriben al centre fins després de 10 dies lectius. Així, els nostres infants poden estar 10 dies sense fer música abans de que ningú vingui a cobrir la persona que està de baixa. O sense educació física, sense tutora...
·           A Catalunya, la Conselleria d’educació contracta als substituts per un 15% menys d’hores i un 15% menys de salari. Els substituts no poden assumir totes les tasques que feia la persona substituïda
·           S’han reduït considerablement les beques de llibres de text, el que fa que molts infants no tinguin les ajudes que necessiten.

A més s’ha augmentat el preu del material escolar, s’ha reduït un 53% l’aportació de la Generalitat a les Escoles Bressol, reduccions a escoles de música, les cuidadores i auxiliars per a l’alumnat amb necessitats educatives especials, es paga una taxa per al jovent que vol estudiar FP i la Universitat augmenta el preu de les matricules...
Per tot això, des de l’AMPA de l’escola us animen a que participeu en la manifestació, per defensar una educació de qualitat per als nostres fills i filles, per ara i pel futur.
AMPA DMS.