dimarts, 19 de març del 2013

Col.loqui l’alimentació saludable a l’etapa escolar.


·  Quan parlem de l’alimentació infantil a casa o la escola se'ns plantegen molts dubtes...

·  Hauríem de canviar cap a un menjar ecològic i amb productes de proximitat?

·  Els aliments ecològics són més cars?

·  Ecològic vol dir vegetarià?

·  Quins beneficis  té l’alimentació ecològica i de proximitat,  a llarg termini, a curt termini? Val la pena l’esforç? Quan parlem de l’alimentació infantil a casa o la escola se'ns plantegen molts dubtes...


Des de la comissió d’alimentació de l’AMPA també ens hem fet aquestes preguntes, un menú de menjador ecològic seria més saludable per als nostres fills i filles? Menjar tot ecològic seria més car? Hi ha alternatives?

En agradaria intentar trobar resposta a aquestes i altres possibles preguntes amb professionals del sector i amb tots vosaltres. Per això us convidem a tots, pares i mares, a un col·loqui on hi participaran: Núria Coll, Periodista i directora de la revista digital de nutrició Etselquemenges(www.etselquemenges.cat), Nani Moré, cuinera de menjadors escolars i directora del documental que veurem el mateix dia “El plat o la vida. La diferència d’omplir panxes i alimentar persones”) i en Gabor Smit, tècnic en dietètica i nutrició i expert en menús escolars. En el documental "El plat o la vida" podrem conèixer el valor de la proximitat i la temporalitat per una alimentació saludable.


COL.LOQUI AMB EXPERTS I DOCUMENTAL “EL PLAT O LA VIDA. LA DIFERÈNCIA D’OMPLIR PANXES I ALIMENTAR PERSONES”
DIJOUS 21 DE MARÇ DE 19-21H, AL VESTÍBUL D’INFANTIL DE L’ESCOLA


Ponents:

Nani Moré,directora del documental “EL plat o la vida” És cuinera professional i actualment gestiona el menjador ecològic d'una guarderia. És la directora del documental "El plat o la vida", una crítica a la situació actual del sector de les col·lectivitats i els seus interessos. Al documental hi han col·laborat Carme Ruscalleda, cuinera defensora del producte de temporada i de la proximitat; Gustavo Duch, qui advoca pel dret a una alimentació de qualitat (“La sobirania alimentària”); el Dr. Séralini, biòleg expert en transgènics. En la part pràctica podrem conèixer a tots els implicats en un servei de menjador saludable en una guarderia: l'adreça de l'escola, el servei de menjador, els
productors i elsusuaris del servei.

Núria Coll. Directora de la revista Etselquemenges (www.etselquemenges.cat).Periodista.  És guionista i col·laboradora del programa “Divendres” de TV3 i El Terrat de produccions. Li interessa la nutrició vinculada a la salut des de fa anys i defensa un periodisme més especialitzat en el camp de la salut. Actualment participa diàriament al programa Divendres de TV3 i és tertuliana de La Tribu de Catalunya Ràdio. Ha treballat amb Antoni Bassas i Carles Capdevila. Ha presentat diversos programes a Barça TV i Televisió Badalona i ha treballat als serveis informatius de RAC1 i IB-3. www.nuriacoll.cat

GaborSmit.És tècnic de en dietètica. Porta anys treballant com a dietista d’empreses de gestió de menjador escolar ecològic, coordinant escoles, elaborant menús, xerrades i tallers de cuina. Ha estat a Pam i Pipa i actualment treballa a l’empresa Ecomenja.