dimarts, 27 de setembre del 2016

Pedibús



Benvolguts membres de la comunitat educativa,
A rel de la prova exitosa que s’ha fet el DIA SENSE COTXES del passat dijous, l’Escola vol rellançar el projecte del PEDIBÚS, del qual us en fem saber quatre dades:
El Pedibús (també dit “l’11”) és un autobús gratuït que porta l’alumnat a l’Escola a peu. Un adult va al davant (el conductor) i un altre (el vigilant) va al darrera. Té un recorregut fixat i un horari determinat. Els passatgers porten un distintiu d’usuaris.
La idea del Pedibús sorgeix del treball sobre el CAMÍ ESCOLAR. Es va inaugurar en el 3r trimestre del curs 2007-08 i va a càrrec de pares i mares. El seu objectiu  fonamental és facilitar a les famílies que els seus fills/es puguin anar  a l’Escola a peu, amb seguretat, i aprenent els fonaments de l’educació vial.
Al llarg del trajecte els passatgers del Pedibús fan salut i a la vegada amistat. S’afavoreix també la reducció del trànsit i de la contaminació atmosfèrica en l’entorn escolar i, per tant, es mitiga el canvi climàtic.
Els cursos darrers el Pedibús ha sortit a les 8 i 20 del matí de la pl. de Sarrià, enfront de l’església, i ha fet una única parada intermèdia a l’entrada inferior del Parc de Joan Reventós, a les 8:35, però els pares/mares responsables poden adaptar l’horari a les conveniències dels usuaris.
Ara es tracta de conformar un equip de famílies que vulguin responsabilitzar-se tant de fer-ne ús com de menar el Pedibús, i que aquest pugui circular ni que sigui un cop a la setmana. Aniria molt bé de reemprendre la marxa del bus a peu el divendres, 30 de setembre.
Per això demanem a les famílies interessades en el Pedibús que traslladin les dades que segueixen a l’ELENA PERETA i l’ORIOL AGUILAR, que coordinaran aquest curs aquesta iniciativa. L’adreça de correu és elenaperetas@gmail.com
Moltes gràcies a tots els nens i famílies per participar en aquest Projecte.
 
Dades a comunicar:           
Nom sencer dels nens que aniran en el bus a peu.                                                                 
Classe de cadascú dels nens anteriors.
Nom i cognom del pare o de la mare.
Telèfon i correu electrònic del pare o de la mare.
El pare o mare es brinda a col·laborar guiant el Pedibús algún cop? Quin dia?