divendres, 27 de gener del 2017

DENIP 2017

Fa 23 anys que les escoles de Catalunya i Ses Illes celebren el DIA ESCOLAR PER LA NO VIOLENCIA I LA PAU (DENIP). Des dels primers temps el nostre centre ja hi ha participat.
Aquest cop el treball que es proposa a les classes gira a l’entorn de la figura de Mahatma Gandhi, apòstol de la pau i la no violència.

-     En els dies anteriors  a les classes es parla sobre la vida i el pensament de Gandhi, i es treballa per part de cada nivell.
-     Es recullen les fotos dels alumnes i mestres, de mida carnet, per conformar un gran “colom de la pau”.
-   La part més significativa de la vida d’en Mohandas Gandhi, així com frases que expliciten el seu pensament, es fan arribar a les classes a través dels tutors i tutores.

El dilluns 30 de gener de 2017 celebrarem el DENIP, a 2/4 de 12 al pati del mig, amb els nens/nenes de tot el centre:

  • Els I les Delegats/des Verds/des són els/les encarregats/des d’explicar al conjunt d’alumnes el què han fet a les classes.
  • Es mostra el “colom de la pau” fet amb les fotos de tots i totes.
  • Estem acompanyats per en Pau Aguiar, pare de la nostra escola, que treballa directament com a promotor a Catalunya de la cultura de la pau. 
  • L'acte acaba amb un mantra preparat des de les aules de música i de ioga, amb la participació de tots els nens i nenes de l'escola.
Amb el DENIP’2017 s’inicia la reflexió i les accions que a l’entorn de la problemàtica dels refugiats es duen a terme a la nostra Escola.

Barcelona, 20 de gener de 2017
La Comissió Ambiental i de Solidaritat